BVC

Ja idag har vi varit på bvc med Ayla. Idag var det tvåmånaderskontroll med barnläkaren.
Lillan har gått upp ännu mer i vikt och väger 5045 gram så nu är hon med i femkilosklubben :D
Hon har även blivit 55cm lång nu och hennes huvudmått ligger på 38,1 cm.




När vi var där så bajsade hon massor så det var nästan som om hon ville visa att jag kan själv snälla inget mer lavemang :)
Läkarundersökningen gick bra men hon gillade inte när läkaren skulle kolla hennes höfter då skrek hon i högan sky men när det var klart och hon fick komma till mamma igen så blev det bra.


Måste passa på att gratulera Emelie till lilla Elias som föddes den 21 februari! Stort grattis gumman och lycka till med lillkillen så hoppas jag att vi ses för en fika på stan när ni kommit iordning.


Annars har dagen varit bra.
Jag, Stoffe och Ayla kollade film när vi kom hem från Bvc och bara mös en stund alla tre i soffan:)
Nu står middag på schemat men vad det blir har jag ingen aning om ännu men alltid hittar jag på nåt att stoppa i magen.


Ha en bra kväll och på återseende.
Sandrina

Förlossningsberättelsen

Det hela började med att jag vaknade Klockan tre på natten den 20 December av molvärk och bad sambon ge mig två alvedon. Jag somnade om men vaknade vid tiotiden på morgonen av molvärken igen. När jag gick på toa märkte jag att slemproppen gått så jag ringde till förlossningen och vid ett åkte vi in för en koll. Jag hade oregelbundna sammandragningar och jag var öppen cirka en cm. Vi blev hemskickade igen för att invänta riktig värkstart el vattenavgång.
Vi var hemma igen vid tretiden och vid fyratiden så kom svärmor och hennes man för att gratulera mig då jag fyllde 26 år. Vi fikade och pratade en stund och i present fick jag bl.a två brandvarnare. Givetvis ville ju sambon testa dem och när det tjöt så hoppade  både jag, bebisen och sambon högt. Bara en liten stund efter det kände jag hur det knäppte till i magen och hann inte avsluta meningen det här var skumt förräns vattnet gick. Kände mig väldigt lugn trots kalabaliken med svärmor som inte riktigt visste var hon skulle ta vägen och hennes man som hysteriskt ringde taxi. Nåja iväg kom vi till sist och då var klockan sex på kvällen. När vi kommer in på undersökningsrummet så frågar sköterskan hur det känns och vilka önskemål om smärtlindring jag har. Jag ber att få testa akupunktur och hon satte en nål i i vardera fot samt en mitt i huvudet. Tyvärr så tyckte jag inte det hjälpte så mycket så jag bad om epidural istället.
Vid tio i sju blev jag flyttad till förlossningssalen där jag fick invänta narkosläkaren. Medans vi väntar så får jag lustgasen åhh vad den var mysig :D
Kvart över åtta kommer narkosläkaren in och sätter epiduralen. Woho helt underbart jag kände absolut ingenting inte ens trycket neråt som man normalt ska känna enligt barnmorskan. Vid halv tio så är det skiftbyte och den nya personalen kommer in och hälsar och kollar hur mycket jag öppnat mig och då har jag öppnat mig hela fem cm! Inte så illa på tre timmar. Jag och sambon var uppe och gick i korridorerna med jämna mellanrum för det blev väldigt tråkigt i längden att bara ligga och inte göra nåt.
Vid tio i tolv så kom barnmorskan in och kollade på ctgn  och såg att mina värkar hade avtagit så pass så jag fick kopplat värkstimulerande dropp.  Lillan fick ju även en skalpelektrod någon gång under kvällen men jag minns inte när så efter ett tag fick dem sänka droppet då jag fick aldeles för täta värkar så lillans hjärtljud gick ner lite.
Kvart i två på natten den 21 December så var jag öppen tio cm men lillans huvud hade inte trängt ner hela vägen utan stod vid spinaetaggarna mitt i bäckenet så det vara bara för mig att ta gåbordet och knata runt i korridorerna med sambon igen ett tag. Kvart över tre på natten så var epiduralen slut så den blev avstängd. Jag och sambon var jättetrötta så vi tänkte att detta tar säkert en stund till och vi hade precis somnat när barnmorskan kommer in en halvtimme senare glad i hågen och säger att nu ska här födas barn för nu har mina krystvärkar börjat.
Jag kände fortfarande inte speciellt mycket utan var tvungen att fråga barnmorskan om jag hade värk så jag kunde krysta rätt. Efter en stunds krystande började jag känna värkarna och det var både en häftig känsla samtidigt som det var lite skrämmande att inte kunna hålla emot men jag försökte så gott jag kunde och efter 30 minuters krystande så känner jag hur huvudet står på väg ut :D Sambon går fram och tittar lite och efter två krystvärkar till så kom våran lilla prinsessa till världen utanför magen.  Sambon var stolt som en tupp och klippte navelsträngen och satte på henne sin allra första blöja innan hon blev uppskickad till neonatalen pga av att hon var för tidigt född med en månad och en dag. Vår lilla älskling vägde 2940 gram och var 46 cm lång så jätteliten var hon ju inte.  Idag är hon åtta veckor och sex dagar gammal och väger nästan fem kg.
Ja detta var min förlossningberättelse. Kommentera gärna :)
På återseende Sandrina

Lite fler bilder :)

Mammas lilla gullunge
Mor och dotter
Älsklingens pyttelilla hand :D

Hon är världens snällaste gulligaste och underbaraste dotter!! :D


Bvc unavailable :(

Jag ringde till bvc för Ayla har inte kunnat bajsa sen i måndags då vi var där och deras telefontid är mellan nio och tio. Tror ni jag fick tag på dem... Nej fick höra att: Personen ni söker är inte anträffbar just nu men försök gärna igen.   ÅÅh vad arg jag blir!
Ringde även igår och lämnade ett meddelande om att jag ville ha kontakt men ingen ringde tillbaka. Idag ringde jag säkert tjugofem ggr innan jag lämnade ett nytt meddelande om att dem skulle kontakta mig. Jag hoppas innerligen att dem kontaktar mig idag för lillan har det riktigt jobbigt med detta nu.  På återseende Sandrina

Lite av varje.

Ja sen sist har det hänt lite här hemma men jag kan ju börja med Bvcbesöket igår. Lillan har gått upp i vikt och vägde exakt 4500 gram. Tyvärr så var ju anledningen till besöket hennes mage som strular lite och igår krävdes det ett microlavemang för att hon skulle kunna bajsa stackaren. Hon är inte förstoppad utan hon har bara svårt att bajsa men vad det beror på det vet man inte.
När hon försöker bajsa så tar hon i så hon blir nästan blålila i huvudet och det kommer ändå inget och min älskling gråter helt hysteriskt av förtvivlan när det inte kommer nåt.
Så är det just nu med henne iallafall. Jag fick idag det hemska brevet från sjukhuset som jag väntat på ett bra tag nu.
Jag ska nämligen göra både en coloskopi och en gastroskopi. Jag har gjort detta förut och mår riktigt dåligt över det men ska ringa dem och fråga om jag kan få bli sövd då jag vet att jag inte fixar att genomföra detta med enbart lugnande då jag får panik om nåt ska ner i halsen. Jag håller verkligen tummarna för att jag kan få bli sövd annars vet jag inte om jag är kapabel att göra detta.
Men men det löser sig väl med det med.
Nu ska jag ta och fixa middag stekta kotletter med ost ,potatis,gräddsås och lingon. Mums.
Ha en fortsatt trevlig kväll därute. Sandrina

Lite bilder :D


Söndag.

Dagen idag har bara varit en slappardag.
Jag har bara tagit det lugnt framför datorn.
Dagen igår var väldigt trevlig med promenad in till stan och fika hemma hos en kompis.
Hon tog även suveränt fina bilder på Ayla :)
Så nu vet vi ju vem vi ska anlita som dopfotograf iallafall :D
Kommer att lägga upp några av mina personliga favoritbilder i ett senare inlägg :D
Nu är det middagsdags för mig och sambon. Det blir spagetti och köttfärssås idag, Gott och enkelt.
På återseende snart igen.
Sandrina.

Vår fina vagn <3

Ja bilden är väl inte helt toppen men man ser den iallafall:D Det kommer
komma fler bilder inom kort på både vagnen och på Ayla.
Nu ska jag dricka kaffe så jag återkommer ikväll med en uppdatering om dagen idag.

Äntligen :D

Ja idag har jag äntligen varit och hämtat vagnen!
Det var inte det lättaste att få hem den då vi inte har varken bil eller körkort nån av oss.
Det är tur att det finns taxi :)
Det tog ju visserligen en bra stund att komma fram till växeln men taxin kom till slut.
Premiärturen bar av till närköpet femhundra meter bort tillsammans med Jenny.  Ayla verkade gilla det för så fort hon lades ner i vagnen somnade hon och sov dit,hem och cirka en halvtimme efter att vi kommit hem också.
Nu har det blivit dags även för mig att sova men lägger upp några bilder imorgon på vår fina vagn.

Natti natti.



Snö snö snö.

Ja en himla massa snö har vi häruppe och det kommer säkert ännu mer.
Jag vill inte ha mer snö nu utan jag vill ha solsken och vår istället.
Längtar tills det börjar bli vår så man kan gå långa mysiga promenader med Ayla i vagnen.
Jenny vår granne och jag var ute och promenerade ganska mycket i våras och i höstas och jag längtar tills vi kan ta våra promenader igen fast med ayla i sin fina vagn :D
Från det ena till det andra så har jag över en vecka haft en skum känsla i halsen, som om det sitter fast något som inte går att hosta bort.
Senaste gången jag hade denna känslan så hade jag en böld i halsen stor som en ärta :(
Så jag har fått en akuttid till vårdcentralen senare idag så dem får se om dem hittar något.
Idag så när jag och lillan låg och vilade en stund så vaknade hon och fick jätteont när hon bajsade och skrek värre än värst.   Jag får så ont i magen när hon skriker så för hon är verkligen otröstlig och man känner sig såå maktlös som inte kan lindra det onda :(
Men när hon bajsat klart så vart hon glad och nöjd igen och somnade lugnt igen.
Hon är verkligen en glad och nöjd bebis än så länge trots att hon har lite problem med magen.
Ayla är född en månad och en dag för tidigt så hennes magproblem kan ju till viss del bero på detta.
Jag ammar ju henne inte längre då det tyvärr inte fungerade riktigt trots att jag försökte.
Jag tycker att huvudsaken är att hon får i sig mat och att hon går upp i vikt och mår bra.
Nu är det dags för middag här.
På återseende.
Sandrina.

Älskade unge <3


Ett nytt försök :)

Då testar jag ännu en gång att blogga men denna gången bloggar jag som mamma.
Ska börja med en liten presentation av min fina familj.
Jag som bloggar heter Sandra och har Sandrina som smeknamn och jag är 26 år gammal.
Min underbara sambo heter Kristofer och är 23 år gammal.
Vi har en ljuvlig liten dotter tillsammans som heter Ayla och är 41 dagar gammal i skrivande stund :)
Vi har även en honkatt som heter Elände som är fem år gammal.
Och sist och minst så har vi Rutger våran kungspyton åldern är okänd.
Vi bor i Skövde i en trea och har bott här i 1 år idag!
Tiden går otroligt fort ibland alltså :)
Ja gott folk detta var mitt första inlägg och förhoppningsvis så kommer det fler :D
Ha en bra dag därute i kylan.
Mvh Mamma Sandrina.

RSS 2.0